logo


Het ontstaan van TM RacingHet begon allemaal in 1976 met twee vrienden die een grote liefde gemeen hadden: motorfietsen en racen en ze begonnen samen in het mooie Pesaro in Italie een bedrijfje. Even voorstellen; het zijn Claudio Flenghi en Francesco Battistelli (of liever "Mr Engine" en "Mr Frame")

Dankzij de uitstekende kwaliteit en hoge prestaties van hun motorfietsen, werd dat kleine Pesaro-bedrijf in slechts een paar jaar tijd een kracht waarmee rekening moest worden gehouden.

In 1977 verlieten de twee vrienden hun respectieve beroepen en richtten hun motorfiets fabriek op die werd geregistreerd onder de naam TM (van de initialen van de namen van de zonen van Flenghi en Battistelli - Thomas en Mirko). Nog in 1977 werd een fiets toevertrouwd aan Gastone Serafini, een jonge rijder uit Pesaro, die een bepalende figuur zou zijn bij het helpen van Battistelli bij de ontwikkeling van de fiets en die vervolgens wedstrijdresultaten van het hoogste niveau zou behalen.

Op de Milan Motorcycle Show TM in 1977 zou onverwacht succes worden behaald en werd besloten te verhuizen naar een nieuwe en beter uitgeruste fabriek in de industriële zone van Pesaro. Precies in deze periode stapte de familie Serafini in om deel uit te maken van de organisatie en daarmee werd in 1978 het productiecijfer van 200 crossmotoren bereikt.

 1979 model
Modellen 1979 en 1982

In 1979 breidde TM zijn raceteam uit met Tommaso Lolli naast Gastone Serafini, de motorfiets bleef zich ontwikkelen en het was ook in dit jaar dat de eerste TM Enduro modellen werden gebouwd. In 1982 besloot Battistelli TM te verlaten en zijn plaats werd ingenomen door Gastone Serafini die, aan het einde van zijn professionele racecarrière, besloot om zich fulltime bij Flenghi te voegen om het bedrijf te leiden. De daaropvolgende jaren werden door verschillende rijders achter het stuur van TM-motorfietsen uitstekende resultaten behaalt zowel nationaal als internationaal, met even uitstekende resultaten in de kartsector, waar TM en zijn fietsen al snel een leider werden.

De filosofie waarmee TM zich altijd heeft onderscheiden, is ongetwijfeld de materiaalkeuze, die altijd van de hoogste kwaliteit moet zijn, en het vakmanschap, door sommigen zelfs gedefinieerd als 'obsessief', om nog maar te zwijgen van de hoge prestaties van de motoren, in veel gevallen veruit superieur aan die van de meest prestigieuze concurrenten. Dit rechtvaardigt de prijzen van deze juweeltjes van techniek die een beroep doen op een nichemarkt met zeer veeleisende klanten. Ze kunnen in feite een standaardproduct kopen om mee te racen op hoog niveau.

Kom eens langs bij Kapers Motoren!

prijzen
2022 Kapers Motoren | Webdesign: Botaki Designs